maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kuulumisia Savonlinnasta


Blogin päivitys on ollut tässä hiukan tauolla, olen pahoillani siitä. Hankkeen puitteissa tässä on kuitenkin tapahtunut yhtä ja toista. Eräs asia, joka on tässä tullut tehtyä, on Savonlinnan valokuvanäyttely. Idea oli yksinkertaisimmillaan, että ryhmä Savon Kodin asukkaita kuvaisi yhden päivän aikana heidän arkipäiväänsä. Kyseisen päivän kuvista koottaisiin sitten valokuvanäyttely Savonlinnan kaupunginkirjastoon.

kuvaaja: Mauri
Päivästä, valokuvaamisesta sekä näyttelyn ajankohdasta keskusteltiin Savon Kodin, Linnalan Nuorten sekä Savonlinnan kaupunginkirjaston kanssa.

Keskustelujen jälkeen päädyttiin siihen, että valokuvaaminen tapahtuisi torstaina 6.3.2014. Tuona päivänä allekirjoittanut sekä hankkeessa olleet kaksi harjoittelijaa suuntasimme auton keulan Savonlinnaan. Savon Kodilla kuuden asukkaan ryhmän kanssa kuvasimme heidän päiväänsä.  Tärkeintä oli kuitenkin, että asukkaat olisivat itse vastuussa valokuvista ja heidän itsensä näköisiä. Valokuvia tulikin päivän otettua sekä kodilla, että lähiympäristössä. Oli kaunis kevätpäivä ja aurinko paistoi. Ja se kyllä näkyi myös valokuvissa.

Onnistuneen kuvauspäivän päätteeksi katsoimme vielä valokuvat asukkaiden kanssa. Se antoi hyvän tilaisuuden kuulla kaikkien osallistujien päivästä ja valokuvista. Samalla asukkaat kertoivat itse ottamistaan valokuvista ja heidän arkipäivistään. Samalla saimme myös pieniä kommentteja, joita saattoi käyttää värittämään näyttelyä.

Kuvaaja: Mauri

Mikkelissä taasen, oli aika valikoida näyttelyn valokuvat, ja niiden määrä. Olin käynyt Savonlinnan kaupunginkirjastolla tutustumassa näyttelytilaan etukäteen. Siitä ja tilasta ottamistani kuvista huolimatta se oli haastavaa. Päädyimme kuitenkin projektipäällikön kanssa siihen, että kolmisen kymmentä kuvaa olisi hyvä määrä. Valikoin kuvia, ja lähetimme ne hyväksyttäviksi Savon Kodille. Vielä keskustelun jälkeen kuvia lisättiin ja niitä tulostettiin, sekä kasattiin näyttelymuotoon.

Kokonaisuudessaan näyttelyyn tuli 36 valokuvaa.

kuvaaja: Ilkka
 
Näyttelyn avajaiset pidettiin kaupunginkirjastolla maanantaina 24.3.2014. Aamulla pystytimme näyttelyn, ja avajaiset pidettiin klo 13 kokoustila Miitissä. Oli hienoa, että Savon Kodilta moni tuli paikalle. Avajaispuheiden, lauluesityksen sekä pullakahvien jälkeen tutustuttiin itse näyttelyyn. Ja oli mukava, että kuvaajat olivat ylpeitä omista teoksistaan J


Näyttely, ”Aurinko paistaa”, on nähtävillä Savonlinnan kaupunginkirjastossa 24.3-17.4


Hyvää alkavaa kevättä!

terveisin,

Noora, projektityöntekijä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti