tiistai 11. maaliskuuta 2014

Sarjiskoulutus 13.2

Meidän luokalle pidettiin sarjakuvakoulutus, jossa piirreltiin hahmoja ja erilaisia sarjakuvia. Koulutus oli hyödyllinen meille, sillä meidän oli määrä lähteä Haukivuorelle pitämään sarjakuvapajaa.

Koulutusta piti meille Kirjavaa- hankkeen yksi työntekijä. Noora hän oli nimeltään. Aloitimme koulutuksen jakautumalla kolmen hengen ryhmiin. Sitten saimme paperit ja ohjeeksi kuului muotokuvan piirtäminen toisesta 30 sekunnissa. Kun 30 sekuntia oli kulunut, vaihdettiin paperi seuraavalle, joka jatkoi piirrosta oman makunsa mukaan. Kun muotokuva oli valmis, sai sen omistaja sen itselleen. Tuli todella kauniita kuvia, pakko myöntää!
Sitten ryhmissä mietittiin erilaisia sarjakuvan aiheita. Jokaiselta ryhmältä otettiin muutama aihe jotka kirjattiin ylös yhteisesti. Sen jälkeen meidän piti piirtää sarjakuva jostain kyseisistä aiheista. Minä Reetta piirsin syrjähypystä ja Iitu rakkaudesta. Sitten jokaisen työ laitettiin seinälle ja jokainen sai vähän avata ajatuksiaan sen piirroksen myötä. Sarjakuva onkin menetelmänä oikein oiva tällaiseen ajatuksien purkuun miellyttävällä tavalla.

Siinä lopussa sitten piirreltiin ihan vapaasti ja käytiin koko päivän tehtävät ja fiilikset läpi.

Näin meidät koulutettiin sarjakuvien superduper osaajiksi ja hyvin mielin pystyimme lähtemään viemään osaamistamme eteenpäin Haukivuoren kasiluokkalaisille!:)

Tämän teille tarinoi Iitu sekä Reetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti