keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lautapeliä kehittämässä


Huhtikuu on jo kääntynyt puoleen, ja tekemistä on ollut. Erityisesti työn alla on ollut erilaisten tiedostojen läpikäyminen sekä lautapelin kokoaminen. Se on niin sanotusti Elämä-peli. Ajatus peliin lähti aikoinaan siitä, että omistan erään lautapelin. Kyseisessä lautapelissä kerätään itse pelin alussa määritetyn kierrosmäärän ajan rahaa ja elämänpisteitä, joita lisätään ja vähennetään elektronisen "pankin" avulla. Pelin lopussa eniten pisteitä saanut voittaa.

Pidin pelin toimintaperiaatteesta, ja sanoin ääneen, että jotain sen tyylistä olisi hienoa tehdä. Siis niin, että "tehtävinä" toimisivat normielämän tilanteet ja sattumukset. Sen jälkeen idea saikin tuulta alleen, ja nyt sitä ollaan kehittämässä Mikkelin Työpajoille. Pelistä on tarkoitus tulla sellainen, että sitä voitaisiin käyttää työkaluna nuorten asiakkaiden asioita käsiteltäessä. Siihen voisi sisällyttää heille tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, mutta tehdä se toivottavasti mielenkiintoiseen ja hauskaankin tapaan.

Tätä suunnittelua ja toteutusta on nyt tehty Suomen Nuoriso-opiston opiskelijoiden kanssa. Liikkuvia osia on paljon ja rakenne on muokkaantunut. On ollut hyvä saada uusia ajattelutapoja oman lisäksi.

Tänään, keskiviikko aamuna, kävin opiskelijoiden ja opettajan kanssa työstämässä peli-ideaa eteenpäin. Osa ryhmistä teki kysymyksiä eri aihealueista, toiset taas miettivät rakennetta. Ja siitä saatiin aikaan alla oleva luonnos. Kunhan kaiken saa kasaan ja virallisen laudan tehtyä, niin ensi viikolla voi käydä pitämässä ensimmäisen koekokeilun siitä, mihin tähän mennessä ollaan päästy.

Hyvä tästä tulee!
 
 
Hyvää pääsiäistä kaikille tässä vaiheessa!
 
toivoo,
 
Noora, projektityöntekijä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti